Prajitura desteapta

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Ian 2013 | 79217 vizualizari

 

Recunosc ca am fost suspicioasa cand m-am apucat sa o fac,chiar am zis ca asta doar face pe desteapta si ma pune pe mine sa prapadesc ingredientele.Dar m-am inselat,chiar e desteapta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g margarina rama
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1/2 l lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Margarina cu zaharul se topesc pe baie de abur si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat, albusurile se bat spuma tare. Se adauga in galbenusuri margarina (inca calduta), apoi faina, laptele rece si albusurile batute spuma. Se amesteca incet pana devine o compozitie omogena. Se unge o tava mijlocie (daca tava-i mare se dubleaza cantitatile) in care se toarna compozitia. Se da la cuptor cu focul foarte mic, se pune tava pe treapta cea mai de sus a cuptorului si se lasa la cuptor o ora, nu se deschide cuptorul.

Se pudreaza cu zahar cat este calda si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Cris2711 1

05.07.2013, 20:53

da la desteapta asta cum ne nu m-am uitat la timpul ei?)

butoiaurora76 1

19.07.2013, 12:33

Foarte buna!

reisnaor_2006 1

07.08.2014, 01:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"